Evreşe Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen müzik festivali Tunay Ünal Stadında gerçekleşti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile binlerce kişi müzik festivalini izledi.

Uğur Akpınar konseri ile başlayan gecede daha sonra gençlerin sevdiği ikili Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş sahne aldı. Şarkılarıyla keyifli bir gece yaşatan ikiliye izleyenler hep bir ağızdan eşlik etti. Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, konserde yaptığı konuşmada, “Ekmek olan, emek olan bir hikaye düşünün içinde insan olan, insana hizmet ve insana hürmet olan bir hikaye düşünün içinde aşk olan, aşkla çalışan insanlar olan ve bir memlekete, bir kente aşık olursanız, aşkla çalışırsanız, neleri değiştirebileceğinizi göreceğiniz bir hikaye düşünün. Bir hikaye düşünün içinde inanç olan, azim olan, umut olan. Bir hikaye düşünün içinde mutluluk olan, heyecan olan ve sonunda kardeşlik olan ve başarı olan. Bu hikaye bizim hikayemiz. Bu hikaye Evreşe'nin hikayesi. Evreşe Belediye Başkanlığı çalışanlarının ve benim hikayem. Mustafa Kemal Atatürk'e sormuşlar. Demişler ki; 'Paşam başarı nedir.' Mustafa Kemal Atatürk demiş ki; 'Çalılıktan, gül bahçesi yapma hayalini kurabilmektir' demiş başarı” ifadelerini kullandı.

Evreşe 4’üncü Müzik Festivali finalinde ise, son dönemde ‘Aşkın Olayım’ şarkısı dillerden düşmeyen Simge Sağın sahneye çıktı. Neredeyse herkesin şarkılarını ezbere bildiği Simge, gecede seslendirdiği hareketli ve duygusal parçalar ile hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı. ‘Aşkın Olayım’ şarkısının binlerce kişilik koroyla söylendiği  gecede bir sürpriz de yaşanırken Simge Sağın, 'Evreşe Yolları Dar' türküsünü, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'ın çelloyla yaptığı müzik eşliğinde seslendirdi. Bu sürpriz konseri izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.

Müzik festivali havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Haber: Senem Erdem İnal