AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve 2 Bin 240 personel ve çeşitli araçlarla yangınla mücadele ediyor
 
Çanakkale'nin merkezine bağlı Damyeri mevkiinde 22 Ağustos 2023 tarihinde başlayan orman yangınının söndürülmesi için Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, yerel belediyeler ve özel idarelerden toplam 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesiyle yoğun bir çaba sarf ediyor.
 
Kızılay Hızla Sahada
Afetin ilk anlarından itibaren Türk Kızılayı da ekipleri de harekete geçerek bölgeye intikal etti. Çalışmalar, Bölge Afet Koordinasyon Merkezi'nin gözetiminde yürütülüyor. Kızılay personeli ve gönüllüleri de sahada aktif olarak görev alarak yardım faaliyetlerine destek veriyor. İzmir, Ankara ve Kırklareli Afet Müdahale Merkezleri ile Çanakkale Şube Başkanlığından görevlendirilen ekipler, bölgeye hızla sevk edildi. Aynı zamanda çevre illerden gelen 33 personel ve 35 gönüllü, afet bölgesine katıldı. Türk Kızılayı, bölgedeki hizmetlerini 11 araçla sürdürüyor. Şimdiye kadar 1.750 kişiye yemek hizmeti sunuldu. Ayrıca 7.750 adet su, 2.650 adet içecek ve 1.500 adet kumanya dağıtımı da afet alanında gerçekleştirildi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi