Valilikten yapılan açıklamada, "Orman yangını nedeniyle Arazöz ve iş makinalarının yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale -İzmir Yolunu kullanmamaları önemle rica olunur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. 

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Çanakkale'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinalarının yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir Yolunu kullanmamaları istendi.

Yangın 12.30 sıralarında merkeze bağlı Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere, ekipler hem havadan hem de karadan müdahale ediyor. Yangına havadan 9 uçak ve 20 helikopter, karadan ise 92 arazöz, 7 iş makinesi ve 616 personel ile müdahale ediliyor. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinalarının yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale -İzmir Yolunu kullanmamaları istendi.