Çanakkale ilinde siyasi arenada yaşanan gelişmeler, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) çatısı altında yeni bir il başkanı değişikliğine yol açtı.
 
Mart ayında yapılan seçimler öncesinde DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanlığı görevini yürüten Berkan Karaca, istifasının ardından seçim sonuçlarına göre tekrar göreve gelmişti. Ancak son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte Karaca, il başkanlığı görevinden tekrar çekildi.
 
Yerine Kemal Kavut Atandı
Berkan Karaca'nın il başkanlığı görevinden çekilmesinin ardından parti yönetimi tarafından yeni bir isim belirlendi. DEVA Partisi'nin kuruluşundan bu yana partinin faaliyetlerine aktif olarak katkı sunan Kemal Kavut, Çanakkale İl Başkanlığı'na atandı. Parti içi birimlerin ve üyelerin görüşleri doğrultusunda yapılan bu atama, parti yönetimindeki değişimlerin bir yansıması olarak değerlendirildi.
 
Stratejik Hedefler ve Yeni Dönem
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) yeni İl Başkanı Kemal Kavut kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kuruluşundan bu yana mensubu olduğum Demokrasi ve Atılım Partisi'nin, Genel Başkanı Sn. Ali Babacan ve GMYK üyelerine; tarafıma Çanakkale İl Başkanlığı görevini tevdi etmeleri nedeniyle teşekkür ederim.  Adalet, ehliyet, liyakat anlayışından dolayı siyasete başladığım DEVA Partisi'nde, İl Başkanlığım boyunca tüm arkadaşlarımızı aynı değerlerle kucaklayacağım. Deva Partisine emek veren; gönüllümüz, üyemiz veya teşkilat mensubu arkadaşlarımızın emeğini zayi etmeden haklarını teslim edeceğiz. Ülkemizin, Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan liderliğindeki dürüst ve liyakat sahibi DEVA kadrolarına olan ihtiyacı her geçen gün daha da artarken, yorulmadan yürümeye kararlı olduğumuz bu yolun Çanakkale'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Çanakkale Deva Ailesi'ne hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Şahver Banu Çağlak