Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen yüzlerce kişi demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 
15 Temmuz Cuma günü İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen kalkışmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale'de de yüzlerce vatandaş bekleyişini sürdürdü. İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlara Türk bayrakları ve ay yıldız baskılı tişörtler dağıtıldı.  Meydanda vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor.
Biga’da demokrasi nöbeti                                                                                                                          
Biga ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. 
Hükümet Meydanında toplanan vatandaşlara Gümüşçay Belediyesi tarafından su, çay ve lokma ikramında bulunuldu. Hükümet Meydanında Eğitim Bir Sen,Eğitim İş ve Türk Eğitim Sendikası üyeleri bir araya gelerek ‘Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz’ pankartı ile açıklama yaptı. Eğitim İş Sendikası Biga İlçe Temsilcisi Nuri Bilir yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin kendisine milli iradeye, devletimize, özellikle de Gazi Mustafa Kemal ve Silah arkadaşlarının açtığı Gazi Meclise yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini ve halkımıza yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Milletimiz, bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyetini ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Milletimiz tek yürek, tek vücut olarak büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergilemiştir. Darbecilere gereken cevabı, dünyaya da gereken mesajı vermiştir. Halkımızın, menfur darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık, Türkiye'de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece değerlidir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye, Gazi Meclise uzanacak her el karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Sivil toplum örgütlerinin darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaları değerlidir ve tarihe geçecektir. Bu ortak tavır ve ortak dil, milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. Milletimiz millete ve egemenliğe yönelik bu saldırıya girişenlere bedelini hukuk içinde en ağır şekilde ödetecektir. Türkiye'de hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının en somut ispatı da işte bu ortak bildirimizdir. Eğitim sendikaları olarak farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz tüm üyelerimiz tüm teşkilatlarımızda milli iradenin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Milletimiz müsterih olsun. Bir kez daha demokrasimize, milletimize, milli iradenin tecelligahı TBMM'ye saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını halkımızdan rica ediyoruz. Darbeye direnirken vefat eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA)
 


Kaynak: İHA