Çanakkale'de balık fiyatlarının sürekli değiştiği günlerden geçiliyor.

Zamların ardı arkası kesilmezken, balık tezgahlarındaki fiyatlar da hızla artıp azalıyor. Esnaf, bu değişkenliklerin temel nedenlerini ve etkilerini değerlendirerek, halka yönelik açıklamalarda bulundu.
 
Balık Av Yasakları Dönemi: Gırgırlar Eylül'de Açılıyor
Esnaf, balık fiyatlarındaki değişikliklerin yanı sıra balık av yasaklarının da piyasayı etkilediğini vurguladı. Gırgırların şu an yasak olduğunu belirten esnaf, bu yasağın 1 Eylül tarihinde sona ereceğini dile getirdi. Bu dönemde av yasağından dolayı bazı balık türlerinin piyasada azalması, fiyatlar üzerinde de etkili olabiliyor.
 
Gırgırların Yasaklanması ve Av Sezonunun Başlaması
Balık fiyatları üzerinden bilgiler veren Balıkçı Esnafı, ‘’Şuan da sadece sardalye pahalı geri kalan balıklar fiyat olarak normal. Troller başladı ayın 15’inde normal dip balıkları. Tekir 600-700’ düştü 300’e. Karides ve birçoğu hepsi 100 lira. Her şey var. Ama gırgırlar 1 Eylül’de başlayacak.’’  dedi. Açıklamaların devamında av yasaklamaların bitimiyle balık fiyatlarının düşeceğini söyleyen Balıkçı Esnafı,‘’Büyük tekneler olmayınca tabii ki balık az oluyor. Normal sadece mekanik yükte çalışan tekneler çalışıyor. Şu anda gırgırlar yasak ama ayın 1’inden sonra her şey yarı yarıya düşer yani. Sardalye balığı düşer 60-70 liraya. Şimdi şu anda 150-200 lira. Kısacası fiyatların hepsi düşecek’’ şeklinde konuştu.
 
Haber: Şavher Banu Çağlak