Ziraat arazisinde meydana gelen yangına karşı itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesi, yangının çevre köylere sıçramadan kontrol altına alınmasını sağladı. Ekipler, zorlu doğa koşullarına rağmen başarılı bir şekilde yangını söndürmek için büyük gayret sarf etti. Yangınla mücadele için hemen harekete geçen ekipler, 2 Yangın Helikopteri, 2 Yangın Uçağı, 6 Arazöz ve 4 su ikmal aracıyla bölgeye sevk edildi. Hava ve karada yürütülen etkili müdahale sayesinde yangın kontrol altına alındı. Ancak, soğutma çalışmaları halen devam etmekte.

Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma işlemleri devam ederken Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Eker, bölgedeki soğutma işlemleri hakkında ekiplerden bilgi aldı.  Ekiplerin çabası ile bölgedeki tarım arazilerinin ve doğal güzelliklerin korunmasında önemli bir rol oynandı.
Ayvacık İlçesi ve çevresinde yaşanan yangınlarla mücadeledeki istikrarlı çalışma, hızlı müdahale ve koordinasyon sayesinde yangınların yayılması önlendi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak