Ağustos ayının ilk güleri aşırı sıcak geçiren Çanakkale’ye geçtiğimiz günlerde meteoroloji tarafından 6 Ağustos Pazar gününe yönelik yapılan 1 günlük yağmur beklentisi, sistemin değişmesiyle ortadan kalktı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarını yeniledi. 5 Ağustos Cumartesi ile 9 Ağustos Çarşamba günlerini kapsayan 5 günlük tahminlerde, daha önce yer verilen yağmur tahmininin değiştiği görüldü. Bu doğrultuda Pazar günü kent merkezi ve ilçelerinde yağış öngörülmedi.

Yarın (5 Ağustos Cuma) il genelinde eyyam-ı bahur sıcakları etkisi sürecek Kent merkezinde hava sıcaklıklarının en yüksek 38 en düşük 23 derece olacak. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklıkların 40 dereceyi aşması bekleniyor. 

6 Ağustos Pazar gününden itibaren ise sıcaklıklarda 6-8 derecelik düşüş yaşanması tahmin ediliyor. Bu beklentiyle hava sıcaklığı 32 derecelere düşecek. Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde 36-37 derecelerde olacak. Sonraki günlerde de hava durumu aynı şekilde sürecek. 8 Ağustos Salı ve 9 Ağustos Çarşamba günleri için Biga ile Yenice ilçelerinde yağmur beklentisine tahminlerde yer verildi.

Haber: Senem Erdem İnal