Bölge Müdürlüğüne gelen ihbar neticesinde harekete geçen Koruma-kurtarma ekibi, İznik’e bağlı Mustafalı köyü kırsalında 7 metre derinliğindeki çukura düşerek mahsur kalan anne domuzu, İznik İtfaiye ekibinin de desteğiyle kurtardı.

Olay yerine ulaşan koruma-kurtarma ekibi, Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Nihal Bilgici Yıldız ve Azizcan Sezer’in anne domuzu düştüğü kuyuda anestezi altına alması sonrasında hayati güvenlik tedbirlerini alan İtfaiye ekipleri yardımıyla anne domuz düştüğü kuyudan sağlıklı bir şekilde kurtarıldı.

Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince ilk muayenesi yapılan anne domuzun genel sağlık durumunun iyi olduğu, yüzeysel yaralarının bulunduğu görülmüş olup yaralarına ve mahsur kaldığı süre boyunca yaşadığı sıcaklık stresine yönelik tedavisi yapılarak, anesteziden uyanması sonrasında yavrularına kavuşturuldu.

Anne domuzun düşerek mahsur kaldığı kuyunun kapatılması için yetkili merciler ile iletişime geçilerek, insan ve yaban hayvanları için tehlike oluşturan kuyunun kapatılması sağlandığı bildirildi


Kaynak: Haber Merkezi