Çanakkale’nin Çan ilçesinde Dr. (h.c) İbrahim Bodur’un kurduğu, yatırım ve gelişimiyle Türkiye’nin dünya çapında önemli markalarından biri haline gelen KALE Grubu, 66’ıncı yaşını Seramik Bayramıyla kutluyor.

Dün Çan’da spor müsabakaları ve yüzme finalleriyle başlayan kutlamalar, geleneksel Seramik Bayramı Mevlidi ile devam edecek. Seramik Bayramı klasiği olan sünnet töreni ile 5, 10, 15, 20’nci yıllarını geçiren çalışanlar kıdem ödül töreni ile ödüllendirildi.

Bugün ise fabrikada 66. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı kutlama töreni gerçekleşecek. 25, 30, 35, 40 ve 45. yıllarını geçiren çalışanların onurlandırılacağı Kıdem Ödül töreni ve Granit Slab Fabrikası Açılış Töreni ile devam edecek. Ayrıca ilk kurulan şirket olan ve grubun nüvesini oluşturan Kaleseramik’in İstanbul’da gerçekleşecek halka arz gong törenine de canlı yayından bağlanarak bu özel ana katılımcılar hep beraber tanıklık edecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de sabah erken saatlerde KALE Grubunun 66’ıncı kuruluş yıldönümü dolaysısıyla gerçekleştirilen Seramik Bayramıyla törenlerine katılmak üzere hava yolu ile Çanakkale’ye geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Kacır ve Milletveki Gider'i Çanakkale Havalimanında Vali İlhami Aktaş başta olmak üzere il protokolü ve AK Parti Çanakkale teşkilatı tam kadro olarak karşıladı.

Havaalanındaki kısa görüşmelerin ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Kacır, Seramik Bayramı törenlerine katılmak üzere Çan ilçesine hareket etti.

Haber: Senem Erdem İnal