Puanların açıklanmasıyla birlikte üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, 2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, tercih hazırlığındaki öğrencilere seslendi
 
Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, zorlu bir eğitim maratonunun ardından, büyük emeklerle, hayatlarına yön verecek, kariyerlerini şekillendirecek önemli bir adım atmak üzere dolduklarını hatırlattığı öğrencilere; iyi bir üniversite eğitiminin, geçlerin temel hakkı olmasının yanı sıra kendilerini tanımak ve yeteneklerini geliştirmek adına da çıkacakları en önemli yol olduğunu söyledi.
 
Bu noktada öğrencileri, tarihe iz bırakmış önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Çanakkale’de; rahat ve huzurlu bir ortamda, modern, nitelikli eğitim imkânları sunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) davet eden Rektör Erenoğlu, ÇOMÜ’nün, öğrenci memnuniyeti sıralamasında ilk 10’da yer aldığına dikkat çekti.
 
“EĞİTİM ÖĞRETİM KALİTEMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ”
Erenoğlu yaptığı açıklamada; “Çanakkale Boğazı’nın eşsiz manzarası sayesinde Türkiye’nin en güzel yerleşkelerinden birine sahip olan, öğrencilerine verdiği kaliteli ve nitelikli eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif imkânlar sunan üniversitemiz; öğrenci toplulukları, araştırma ve uygulama alanları, staj imkânları gibi olanaklarla beraber öğrenci odaklı üniversite kavramını hayata geçirdi.
 
TÜMA raporuna göre ÇOMÜ, ‘Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralaması’ kategorisinde 126 üniversite arasında ilk 10’da yer aldı. Bilgiyi; faydaya dönüştüren bir eğitim anlayışıyla öne çıkan ÇOMÜ’de, 31 yıllık tecrübemiz, güçlü akademik kadromuz, oluşturduğumuz iş ve staj imkânlarıyla, sizleri kaliteli bir geleceğe hazırlıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmak için eğitim öğretim kalitemizi sürekli geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“BÜYÜK ŞEHİRLERİN İMKÂNLARINI VE KÜÇÜK KENTLERİN AVANTAJLARINI BİR ARADA SUNAN EŞSİZ ŞEHİR”
Türkiye’nin  içinden deniz geçen iki şehrinden biri olan, Avustralya’dan Avrupa’ya dünyanın dört bir tarafının ilgi duyduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile Çanakkale’nin; öğrencilere ve personele büyük şehirlerin imkânlarını ve küçük kentlerin avantajlarını bir arada sunan eşsiz bir şehir olduğunu aktaran Rektör Erenoğlu, “Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nın yanı sıra, başta Troya ve Assos olmak üzere pek çok antik kentin de yer aldığı Çanakkale; Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulmuştur. Troyalılardan Lidyalılara, Helenler’den Persler’e, Romalılar ve Bizans’tan Osmanlılar’a kadar pek çok kültür ve medeniyetin ayak izlerini taşıyan, Troya Savaşları ve Çanakkale Savaşları gibi önemli olaylara sahne olan Çanakkale, aynı zamanda Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı yer olup, milli iradenin başkentidir” dedi.
 
“ÇOMÜ AİLESİNE KATILMANIZI BEKLİYORUZ”
ÇOMÜ’nün uluslararası tanınırlığa sahip üniversitelerden olduğuna dikkat çeken Erenoğlu “Türkiye’de tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip biçimde akredite olan ilk 16 yükseköğretim kurumu arasına giren ÇOMÜ, yükseköğretimde uluslararasılaşmaya önem veren, eğitim ve bilimde dünya standartlarını yakalamış öncü bir üniversitedir ve araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. ÇOMÜ, öğrencilerine sunduğu uygulamalı ve yurtdışı bağlantılı eğitim, yabancı dil, kütüphane ve AB öğrenci değişim imkânlarıyla da adından söz ettirmektedir. Uygulama olanaklarına özel önem veren ÇOMÜ; Teknoparkı, laboratuvarları, uygulama ve araştırma merkezleri, Türkiye’nin öz kaynaklarıyla alınan ve aktif olarak kullanılan en büyük teleskobuna sahip gözlemevi, radyo ve televizyon stüdyoları, spor salonları, tiyatro sahnelerinin yanı sıra tarih ve arkeoloji için Truva, Assos ve Gelibolu gibi doğal uygulama alanlarıyla öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgileri pratikte uygulama fırsatına erişmelerine imkân sunar. Eğitim ve uygulamadaki kalitenin yanı sıra özellikle, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte dijital eğitim, çevrim içi öğrenme, uzaktan eğitim ve benzeri teknolojik eğitim teknikleri sunan ÇOMÜ, pandemi sürecinde 18 bin lisans öğrencisinin katıldığı araştırmada, uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten ikinci üniversite oldu. Hayat boyu devam edecek öğrenme sürecine birlikte başlamak ve güzel yarınlara birlikte ulaşmak amacıyla sizlerin de ÇOMÜ ailesine katılmanızı bekliyoruz” diye konuştu.
 
 Haber: Şahver Banu Çağlak