Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamada, “Çanakkale’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarımız için teyakkuzdayız. Aziz milletimizin desteği ise mücadelemize güç katıyor. Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım” açıklamasında bulundu.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, “Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek, Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köyü civarındaki orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Yangın sahasındaki köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yangın tamamen söndürülünceye kadar can ve mal güvenlikleri açısından dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Çanakkale Valiliği olarak yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Orman teşkilatımız başta olmak üzere yangın süresince görev alan tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyoruz” denildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı; "16.07.2023 tarihinde saat 16:31’de Çanakkale’de gözetleme faaliyeti yapan İHA’dan bildirilen Kızılkeçili Köyü civarı ormanlık alanından (Çanakkale Orman İşletme MüdürlüğüÇanakkale Orman İşletme Şefliği 8 no’lu bölme) duman yükseldiği ihbarı Çanakkale Orman Yangın Yönetim Merkezi’mizce ivedi olarak değerlendirilmiş olup; İlk etapta Çanakkale,Bayramiç,Keşan’da konuşlu 3 helikopter ile Balıkesir’de konuşlu 2 su atar uçak ve kara ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir. Yangın orman alanında başlamış olup,kuvvetli rüzgar,düşük nispi nem ve yüksek sıcaklık etmenleriyle olağanüstü gelişme kaydetme eğilimine girmesi nedeniyle Çanakkale ve civar Bölge Müdürlüklerimizden takviye olarak çok sayıda kara ve hava unsurumuz yangın alanına sevk edilmiştir.Ayrıca yangına Kara Kuvvetleri Komutanlığı-Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü hava ve kara araçları da destek kuvvet olarak katılmıştır.Yangını söndürme ve kontrol altına alma çalışmaları tüm olumsuz hava şartlarına rağmen ekiplerin yoğun ve etkin müdahalesi ile kontrol altına alınmış olup,soğutma çalışmaları devam etmektedir."


Kaynak: Haber Merkezi