Ezine'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınamak için şükür kurbanı kesildi.
Hükümet Konağı önünde gerçekleşen, Ezine Kaymakamlığı ile Ezine Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Kaymakam Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Turgay Şavir, Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Derya Kıratlı Akçadağ,  Cumhuriyet Savcısı Kemal Doğan, Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Siyasi Parti Başkan ve Yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amir ve Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Kurban Kesiminin ardından bir basın açıklamasında bulunan Kaymakam Atik, “Ülkenin geçtiğimiz Cuma günü çok kötü bir hadise ile karşı karşıya kaldığını belirterek, Millet ve Devlet olarak buna çok ciddi olarak refleks gösterildiğini ifade etti.
 Atik konuşmasının devamında şunları söyledi. “Bu belayı atlatmanın şükür ifadesi olarak, hep beraber halkımız ile birlikte, Belediye Başkanımızla birlikte, Ezine halkıyla birlikte şükür kurbanı kesmeye karar verdik.  Ben Ezine halkına bu çirkin girişimde göstermiş oldukları reflekslerden dolayı şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Cenabı Allah millet olarak bize böyle bir daha günler yaşatmasın. İnşallah biz ülke olarak, millet olarak, devlet olarak bu günleri geride bırakacağız. Allah bu millete kötülük düşünenlere fırsat vermesin. Cenabı Allah kahru perişan eylesin. Bu kişiler mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Ama tabiki bu kötü hadiseler içerisinde sevindiğimiz noktalarda var. İşte şuanda bir yanımda Tabur Komutanım, bir yanımda İlçe Jandarma Komutanım. Şerefli Türk Askerleri. Herkes şunu iyi bilsin ki hakikaten giydiği üniformanın hakkını veren şerefli askerler var. Daha ilk dakikadan itibaren iki subayımda telefon açarak sizin emrinizdeyiz, devletimizin emrindeyiz diye bana bağlılıklarını ifade ettiler. Şahıslarında tüm onlar gibi olan ordu mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Hepimize büyük geçmiş olsun” dedi.
Atik:" Son olarak da şunu ifade etmek istiyorum. Burada tek bir siyasi partinin organizasyonu yok burada. Bu topluluk AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, tüm siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın iştirak ettiği bir topluluktur.  Ben hepsine gönül dolusu teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah bu milleti bu devleti korusun.  Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:“ 15 Temmuz Türk Milleti için adeta bir kabustu. Dışarıdan gelen tehlike değil, bizzat içimizden çıkan, vatana ihanet içinde olan, asker üniforması giymiş şahısların düzenlediği bir darbe girişimiydi. Çok şükür sağduyulu askerlerimizle, vatandaşlarımızla milletimizle bu belayı def ettik. Allah bir daha acılar göstermesin bize. Bu darbe girişimi neticesinde şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız var. Şehit olan vatandaşlarımız Allah gani gani rahmet etsin, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
Daha sonra Geyikli Belediye Başkanı Yılmaz ve Siyasi Parti İlçe Başkan ve yöneticileri birer konuşma yaparak darbe girişimini kınadılar. 
Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Boğaz Gazetesi