Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayıp rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınması için gece boyunca 53 arazöz, 15 su ikmal aracı, 20 dozer üzerinde 2 gece görüşlü helikopterle söndürme çalışmaları devam etti.

Sabaha karşı yangın bölgesinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, birçok bölgede orman yangınları tekrar baş gösterdiğini ve dün 19 adet orman yangını olduğunu söyledi. Bunlardan 16 tanesinin kısa sürede söndürüldüğünü, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 3’ünün ise kısa sürede müdahale edilmesine rağmen, Hatay-Belen ve Mersin Günnar’daki yangınlarla mücadelenin  devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile beraber Çanakkale’ye geldiklerini aktaran Tiryaki şu açıklamaları yaptı; “Yangın saat 16.31 itibariyle başladı. 11 dakika sonra müdahale edilmiştir. Yangına 5 uçak, 7 helikopter ile müdahale edildi. Akşam saatlerinden sonra hava araçları maalesef müdahale edemedi. Sabah ışıklarıyla birlikte yangın şiddetini kaybetmiş olmasına rağmen hala devam ediyor. Şu ana kadar önemli bir can kaybı anlamında bir zayiat veya büyükbaş, küçükbaş hayvan kaybı yok. Boşaltılan 1 köy var. Etkilenen köylerimiz var. Bugünkü yangının önemli bir kısmı tarım arazileri ve orman arazilerinden oluşuyor. Sabah ışıklarıyla birlikte yanan alan miktarı özellikle tarım arazilerinde ve orman alanlarındaki net miktar ortaya çıkacak. Yangın şiddetini önemli ölçüde kaybetmiş durumda. Rüzgar da şu anda görüldüğü gibi çok şiddetli değil. Sabahın ışıklarıyla birlikte tamamen yangını söndürülmeyi bekliyoruz. 50’nin üzerinde arazöz, komşu il ve ilçelerden gelen itfaiye araçları, orman teşkilatının arazözleri, su tankerleri, iş makinalarıyla birlikte yoğun bir şekilde çalışma devam ediyor. 500’den fazla insan gücümüz var. AFAD ekipleri burada, UMKE'den arkadaşlarımız beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah en kısa sürede en az zayiatla bu yangını da atlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber: Veysel Akın Salkın