Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan tarafından, Kepezli Minikler ve Kepezin Misafirleri olan Miniklere armağan edilmek üzere 5 yaş ve altı tüm dünya çocuklarına itafen hazırlatılan ‘’Çanakkale’yi Boyuyoruz’’ isimli boyama kitabı İlk sahiplerine hediye edildi.
İçinde Troia Atı, Çanakkale Şehitler Abidesi, Asos Antik Kenti, Bozcaada, Tarihi Saat Kulesi, Alexandria Troas, Aynalı Çarşı, 57. Alay Şehitliği, Seyit Onbaşı Heykeli, Bigalı Köyü Atatürk Evi, Conk Bayırı Atatürk Heykeli, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Nusret Mayın Gemisi, Gelibolulu Piri Reis, Kazdağları (İda) Güzellik Yarışması, Apollon Smintheus, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün renklendirilmek üzere resimleri bulunan boyama kitabının ilk nüshaları Kepez Belediyesi Adile Naşit Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencilerine dağıtıldı.
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın torunu Duru Mutan’ın eğitim aldığı kreşte Duru Mutan, armağanını Başkan Dedesinden aldı. Kreş sonrasındaki ilk dağıtım ise Kepezin İlk Özel Anaokulu olan Pamuk Şekeri Anaokulunda gerçekleşti.
Ziyarette Başkan Mutan, çocukların oynamakta olduğu kum havuzunu da inceledi ve sizden kopya çekebiliriz söylemiyle Anaokulunun yeni yapılanmakta olmasına rağmen ciddi bir emek ve özenle hazırlandığının memnuniyetle gözlendiği ifade etti ve hazırlanmakta sinema odası hakkında da bilgi aldı.
Başkan Mutan, Kepez’e katkı sunan her yeni değerin yanında olduklarının ve Cumhuriyet Çocuklarının özenle yetişmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi. 
Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Boğaz Gazetesi