Çanakkale’de merkez Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu, CHP merkez ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
 
Kızoğlu’nun CHP Merkez İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.
 
Muhat Evren Kızoğlu adaylığına ilişkin açıklamasında şu cümleleri sar etti; “Bu dönemde örgütümüz iki büyük önemli seçim atlatmıştır. Türkiye genelinde almış olduğu en yüksek oy oranı ile Merkez ilçe örgütümüzün başarısı ortadadır. Bu dönem boyunca ilçe örgütümüzün başkanı ve yönetim kurulu üyelerine idealleri ve toplumsal menfaatler uğruna harcadıkları mesailer için, katkıları için ve ülke genelinde Çanakkale’mizi en iyi şekilde temsil ettikleri için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
Partimiz bilindiği üzere kongreler sürecine girmiştir. Kongreler değerli üyelerimizin katkıları ve katılımları ile bir yenilenme sürecidir.  Genel merkezimizin açıkladığı takvime göre  Temmuz ayı mahalle ve köy delege seçimleri, Ağustos ayı içerisinde de merkez ilçe başkanlığı seçimlerimiz gerçekleştirilecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün partimizi kurarken ortaya koyduğu ruh ile altı okumuzda yer alan Atatürk ilkelerini eksiksiz savunan, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri olan özgürlük, eşitlik, adalet ve dayanışmanın gerekliliğine inanmış, partimize sahada emek veren ter döken gençlerinden biri olarak Toplumumuz ve üyelerimiz içerisinde yoğun bir beklenti olan değişim, dönüşüm, yenilenme ve parti içi demokrasiyi  amasız fakatsız ve lakinsiz üye bazında ön seçim savunmak ve uygulamak hedefiyle Merkez ilçe başkanlığına aday olduğumu sizlerin huzurunuzda çok büyük bir heyecanla açıklamak istiyorum.
 
NEDEN ADAYIM?
Parti iradesinin tabandan tavana doğru şekillendiği, mahalle örgütlenmesi modelini etkin bir şekilde uygulandığı güçlü bir  örgüt  yapısını oluşturmak için adayım.
Parti içi demokrasiye aykırı uygulamalara karşı durmak, insani ilişkileri geliştirerek siyasi başarı hedefleyen ve bu nitelikte ilişkiler kurabilmiş bir örgüt için adayım.
Temsil yetkisinin sürekli aynı kişilerde toplanmasının siyasal katılımı daralttığını düşünmekteyim. Egemenliğin halka ait olduğu bilinciyle, katılımcı demokrasi ilkelerini işletmek için adayım.
Daha demokratik, daha şeffaf, hesap verebilir, çıkar çatışmalarına ve bu amaçla başvurulan toplumsal ayrımcılığa geçit vermeyen, her yurttaşın güvenle, gururla içinde yer almasını sağlayacak, seçmeni için seçmeniyle birlikte çalışacak, çalışmaların objektif biçimde ölçülüp değerlendirildiği, sonuçlarının tüm örgüt tarafından görülebildiği ve toplumsal faydaya dönüştürüldüğü yeni bir örgütlenme anlayışını getirmek için adayım.
Üyelerimizi belirli bir siyasal, sosyal ve ekonomik sınıf gözetilmeksizin, sadece haklar ve duyarlılıklar çerçevesinde bir araya getirerek tabanımızı zenginleştirmek için adayım.
Çok olgun ve hiçbir üyenin kırılmadığı bir kongre süreci yaşayacağımıza inanıyorum.  Çünkü Partimiz Türkiye Cumhuriyetini demokrasi ile tanıştıran ve diğer partilere bu anlayışı ile örnek olan bir partidir. Tüm üyelerimizi bu kongre sürecine katılmaya davet ediyorum.
Memleketime duyduğum aşkla, Partime duyduğum sevdamla, Cumhuriyete duyduğum inancımla, Adeletin keskin bir kılıç olduğu bilinciyle, Parti içi demokrasinin işletilmesi için edeceğim mücadelenin bedeli karşısında gözü karalığımla, Bilgimle, tecrübemle, çalışkanlığımla, dürüstlüğümle göreve hazırım.”
 
Haber: Senem Erdem İnal