DEVA Partisinde Çanakkale İl Başkanı Berkan Karacanın istifasının ardından, ilçe başkanları da birer birer istifa etmeye başladı. Partinin kurmayları hem görevleri hem de parti üyeliğinden art arta istifa ettiklerini duyurdu.  

Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Duman’In sonrasında Gelibolu İlçe Başkanı Cem Zorlu istifa etti. Zorlu; “2 yıldır yürütmekte olduğum Gelibolu DEVA Partisi kurucu ilçe başkanlığı ve parti üyeliğimden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum” dedi.

Kısa bir süre sonra ise DEVA Partisi Çan Kurucu İlçe Başkanlığı Mehmet Öz de istifasını açıkladı. Öz, “Yeni bir siyasi anlayış yeni bir bakış, herkesi kucaklayan toplumsal siyaset mottosu ile çıkmış olduğumuz yolda teşkilatların hükümsüz kılınması, değişen her hangi bir siyasi anlayışın olmadığı düşüncesi ile kurucu ilçe başkanlığını yaptığım DEVA PARTİSİ Çan İlçe başkanlığı ve görevlerinden, parti üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna saygı ve sevgilerimle bildiririm. Bu güne kadar en cesur mücadele ve yenilikçi anlayış ile partiye emek veren, mücadele eden il başkanım ve teşkilatına, ilçe başkanları ve teşkilatlarına sonsuz teşekkür ve minnet duygularımla...” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Bayramiç İlçe Başkanı İsmail Şahin’in de istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Diğer ilçe başkanlıklarında da istifaların yaşanması bekleniyor.

Haber: Veysel Akın Salkın