Şahan Gökbakar, Disney Plus'ın Türk yapımı dizi ve filmleri platformdan kaldırmasına ilişkin tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı ve takipçilerinden özür diledi. Gökbakar, özellikle kendi filmi olan 'Recep İvedik 7' dahil olmak üzere tüm orijinal Türk yapımlarının kaldırılmasından dolayı mahcup olduğunu ifade etti.

2019 yılının sonunda Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Disney Plus, ani bir kararla platformdaki Türk yapımı içerikleri kaldırdı. Bu kararın ardından, çekimi devam eden ve yayınlanması planlanan içeriklerin akıbeti belirsizliğe kavuştu. Şahan Gökbakar da Recep İvedik serisinin de platformdan kaldırılmasından dolayı sinirlendi.

Gökbakar, konuyla ilgili olarak takipçilerine şunları söyledi: Disney Başkanı Bob Iger'ın aldığı bu kararla strateji değişikliği yapıldı ve birçok ülkede yerel içerikler platformdan çıkarıldı. Kendisinin ve Disney Plus Türkiye yönetiminin bu karara üzgün olduklarını bildiğini belirtti. Milyonlarca seyircinin Disney Plus'a sadece Türk içerikleri için üye olduğunun farkında olduğunu dile getiren Gökbakar, böyle bir kararın keyfi bir şekilde alındığını ve seyircilere tek bir açıklama yapılmadan üyelerin umursanmadığını düşündüğünü ifade etti. Gökbakar, 5 yıl boyunca sadece Disney'de yayınlanmamayı ve seyircilerinden uzak kalmayı kabul edilemez bulduğunu söyledi. Aynı zamanda Disney gibi bir platformda dünya rekoru kırmış olmanın ve bu başarının gururunu yaşadığını vurguladı. Son olarak, teşekkürlerini ileterek yakın zamanda yeniden birlikte olacaklarına inandığını ve seyircilere saygılarını iletti.

Haber: Senem Erdem İnal