Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Kurban Bayramı tatilinin de içerisine alan 28 Haziran Çarşamba ile 2 Temmuz Pazar günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Çanakkale’de sıcaklıkların 30 derecelerin üzerinde olacağından sıcak bir bayram geçirmesi bekleniyor.

Kurban Bayramının ilk günü olan 28 Haziran Çarşamba parçalı bulutlu geçecek. Sıcaklıklar en düşük 19 en yüksek ise 34 derece olacak. Bayramın ikinci günü 29 Haziran Perşembe ise kent merkezinde hava açık sıcaklık 30 dereceler seviyesinde seyredecek. Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki ve Yenice ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

30 Haziran Cuma yağışsız bir gün olması tahmin ediliyor. İl genelinde sıcaklıklar 31 derece olacak. 1 Temmuz Cumartesi hava biraz daha ısınacak ve 33 dereceleri bulacak. Bayramiç ve Lapseki ilçelerinde 35 dereceye ulaşan hava sıcaklığı öngörülüyor.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin son günü 2 Temmuz Pazar ise Çanakkale kent merkezinde hava sıcaklıklarının 33 dereceye ulaşması tahmin ediliyor. Bunun dışında Bayramiç ilçesinde 36, Biga ve Lapseki’de termometrelerin 35 dereceleri göstermesi bekleniyor.  

Haber: Şahver Banu Çağlak