Yeşil Vadi'nin Kızı, Melissa Çelik (Beren Gökyıldız) adındaki bir kız çocuğunun hayat serüvenini anlatıyor. Melissa, bebekken anne babasını kaybetmiş ve yetiştirme yurtlarında büyümüştür. Tanıtımda, zorbalığa maruz kaldıktan sonra sokaklarda yaşamak zorunda kalan Melissa'nın, kendine bir ev ve aile bulma çabası gösterilmektedir.

Dizinin yönetmen koltuğunda Murat Şenöy ve Çağıl Nurhak Aydoğdu otururken, senaryosunu Özge Aras ve Serhat Yiğit kaleme aldı. Genç kuşağın başarılı oyuncusu Beren Gökyıldız'a Sezin Bozacı, Onur Dikmen, Ece Gürer gibi deneyimli oyuncular eşlik edecek

Yeşil Vadi'nin Kızı'nın hikayesi, Melissa Çelik adlı bir kız çocuğunun anne babasız büyüme ve yetiştirme yurtlarında yaşama serüvenini ele almaktadır. Melissa'nın ailesinin akıbeti hakkında hiçbir bilgi yoktur. Onu evlat edinen ailenin yanında yaşamaya çalışırken, evin hanımı Besime tarafından istenmez ve çeşitli zulümlere maruz kalır. Bir gün öfkesinin kurbanı olarak kapıya konulduğunda, karşısına bir adam çıkar: Metin. İkisi, o andan sonra hayatlarının tamamen değişeceğini bilmeden konuşmaya başlarlar. Metin içine kapanık, sessiz bir adamken Melissa neşeli ve konuşkan bir kızdır. Metin, onun yaşadıklarına tanık olur ve kalbini dinleyerek bu kız çocuğunu en azından şimdilik kurtarmaya karar verir ve onu çiftliğine götürür. Yeşil Vadi'deki çiftlikte Metin ve Mahinur ile yaşamaya başlayan Melissa'nın sorgulayıcı ve meraklı tarzı, yıllardır saklanan birçok anının ve sırrın ortaya çıkmasına neden olacaktır. Melissa'nın gelişi, çiftlikte kalışı ve okula başlaması, kendini kabul ettirmesi gibi her adımı ayrı bir macera olur.

Haber: Senem Erdem İnal