Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantıların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak asgari ücretin net 11 bin 402 Türk Lirası olduğunu açıkladı.Ocak ayından itibaren 8 bin 506 lira olan asgari ücrete böylelikle yüzde 34 oranında zam gelmiş oldu.

Bakan Vedat Işıkhan: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlanmıştır. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre de asgari ücreti yüzde 107 oranında artırmış bulunuyoruz. Asgari ücreti 2022 yılına göre nominal olarak 61 kat artırdık. Reel olarak yaklaşık yüzde 312 artı sağladık. Geçtiğimiz 6 ayda 400 Türk Lirası olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 Türk Lirası olarak uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'da yeni asgari ücrete ilişkin yaptığı paylaşımda, "Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum" cümlelerini kurdu.

Haber: Veysel Akın Salkın