Sualtı modeli ve milli sporcu Birgül Eken, su altında çektiği fotoğraflardan oluşturduğu ilk kişisel sergisini Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisinde ziyaretçilerin beğenisine sundu.  Eken’in heyecanı gözlerinden okunuyordu. Çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Birgül Eken:“ Bu sergi 15 yılın birikimidir” dedi.
 
15 yıldır fotoğraf çektiğini ve sualtında hem milli sporcu olarak hem de göz nuru olarak hazırladığı emeğini sergilemeye çalıştığını belirten Eken:“ Aslında beni herkes rekortmen, dalgıç, sporcu yönümle tanıyor ama benim bir de fotoğraf sevdam var. Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi'nde ilk kişisel sergimi açtım. Yeni tayin olduğumda da projelerimden bahsettim, destek gördüm. Bu sergi 15 yılın birikimidir. 15 yıldır fotoğraf çekiyorum. Sualtında hem milli sporcu olarak hem de göz nuru olarak hazırladığım, emeğimi sergilemeye çalıştığım bir sergi. Eş desteği olmadan bu işler olmuyor. Ona da çok teşekkür ediyorum. Hem hocam, hem doktorumdur. Bu hem iyi bir ekibin, hem iyi bir aklın ortak enerjinin ürünüdür. Bu güzel ekibe, tek tek sayamıyorum çok çok teşekkür ediyorum. Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Büyük bir sevgi bileşkesi bu aslında. Tabii ki Mavi Dünyam dediğimiz şey hem sporcu kimliğim içinde hem de gezegenimizin üçte ikisinden sulardan oluştuğundan bahsetmek içindi” şeklinde konuştu.
 
Sergimin gelirlerinin bir bölümünü Çanakkale'de yakın tarihte ard arda yaşadığımız Ayvacık merkezli depremde evleri zarar gören hemşehrilerime bağışlamak üzere karar aldım ifadelerini kullanan Eken sözlerini şöyle sürdürdü:“ Çanakkale’mizin su altı zenginliği ve dünyanın çeşitli tropik bölgelerinin derinliklerinden fotoğraf karelerine yansıttığım; ışığımı, sevgimi ve emeğimi estetik kaygılar gözeterek ortaya koymaya çalıştığım bir sergi oldu.  Sergi Papua Yeni Gine den Güney Afrika'ya; Bahamalar'dan Endonezya'ya ve Çanakkale Boğazı'ndan Saros Körfezi'ne kadar uzanan 50 fotoğraf ve Ali Murat Günay'in elinden çıkarak profesyonelce hazırlanan bir sunumun eşliğinde sergilenmektedir.
 
Aslen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çanakkaleli milli bir sporcuyum.  Serbest dalış branşında aktif olarak ülkem adına yarışmaya ve bayrağımı uluslararası arenada dalgalandırmaya devam ediyorum. Belki bu yüzden ilk kişisel sergim için biraz fazlaca beklemiş olabilirim. Her şeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum. Bu toprağın, bu coğrafyanın çocuğuyum. ilk kişisel sergimi doğduğum topraklara ithaf ediyorum”
 
Haber: Emire Sülün Konuk