Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi ve Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, işbirliğiyle gerçekleştirilen "Kentte Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisi" 7 Haziran Çarşamba günü kapılarını açtı.

Sergiye ek olarak ise Prof. Dr. Kenan Kaynaş tarafından "Çanakkale'nin Coğrafi İşaretli Ürünleri" konulu bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay da katılarak Prof. Dr. Kenan Kaynaş'a değerli katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Sergi, Çanakkale'nin coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak ve bu ürünlerin kültürel ve ekonomik değerine vurgu yapmak amacıyla düzenlendi. Ziyaretçiler, sergi boyunca yöresel ürünlerin coğrafi işaretlerinin ne anlama geldiğini ve bu işaretlerin ürünlerin kalitesi, kökeni ve benzersizliği üzerindeki etkilerini keşfetme fırsatı buldular.
 
14 Haziran'daki söyleşi de deneyimleri ve uzmanlığına dayanarak Çanakkale'nin coğrafi işaretli ürünlerini ele alan Kaynaş, söyleşide katılımcılarla Çanakkale'nin zengin doğal kaynaklarına, tarımsal üretimine ve el sanatlarına dayanan coğrafi işaretli ürünlerin önemini ve değerini paylaştı.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak