Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri “kan bağışı günü”  düzenlediler.
 
Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Türk Kızılayı ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda “Kan Bağışı Günü” düzenlediler.
 
Sosyal Bilimler Lisesi 10/A, 10/B ve 11/A sınıfı öğrencilerinden Nisa Aleyna Gülen, Senem Akın, Hilal Engin, Berkay Gülünay, Burak Ergüder ve Berk Karaman öncülüğünde yürütülen proje sınıf öğretmenleri Ramazan Erdin, Emine Yıldız ve Meral Kalender’in rehberliğinde hayata geçirildi.
 
Projenin ikinci defa hayata geçirilmesinde katkısı olan öğretmen Ramazan Erdin konuya ilişkin olarak:“ Çanakkale Sosyal Bilgiler Lisesi’ndeki öğrencilerimizle birlikte geçen yıl başlattığımız kan toplama kampanyasını bu yıl da devam ettirmekteyiz. Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bu etkinliği yürütmekteler. Geçen yıl 100 litre kan toplamıştık. Bu yıl hedefimiz bunu aşmak. Öğrencilerimize bu konuya göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.
 
Projenin hayata geçirilmesinde katkısı bulunan öğrencilerden olan Berkay Gülünay ise bu projeyi geçen sene de düzenledikleri gibi bir gelenek haline getirmek istediklerinin altını çizerek:“ İnsanların birbirini kaybetmesi kötü bir şey. İnsanların birbirini kaybetmesi kötü bir şey. İnsanların bu sıra ülkemizde çok fazla kana ihtiyacı var. Ve Kızılay bunun için çok uğraşıyor. Verilen bir ünite kan kurtarılan üç can anlamına geliyor. O yüzden bunun için herkesin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit