1915 Çanakkale Köprüsünün inşaatına fiilen başlandığını belirten Arslan, “İş makineleri çalışıyor. Anadolu yakasını Trakya’ya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz. 18 Mart’ta da köprünün temelini atacağız. Dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsü ki 2023 metre olacak. Yaklaşım viyadüklerini düşünürseniz 5 bin metrenin üzerinde bir uzunluktan bahsediyoruz. İki ayrı köprü gibi olacak. Bu bölgenin turizmine katkı sağlayacak. Köprüyü Malkara istikametinde 101 kilometrelik otoyol ile birlikte yapmış olacağız. Daha sonra da Lapseki’den Savaştepe’ye kadar olan otoyolu da yapmış olacağız. Başlangıçta o otoyol kısmına ihtiyaç yok. Bu bölgelerin kalkınması için istihdam oluşturması adına bu projeleri önemsiyoruz. Mutluluğumuz dünya çapındaki bir projeyi yerinde görüp geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz ortamı yaşamış oluyoruz. 5 buçuk yıllık yapım süresi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına denk geliyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde böyle bir çalışmayı kazandırmış olacağız. Ecdadın ruhunun şad olması adına onların izinden sağlam adımlarla gittiğimizi göstermek adına köprünün ismini '1915' dedik. Sadece Türkiye’de değil, dünyadaki insanlar da 1915’i bilsin” dedi.

Bakan Arslan, Lapsekililerle buluştu
Bakan Arslan, Çanakkale Boğazı’nda Lapseki ile Gelibolu arasında 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere 6 şeritten oluşacak ve 2 bin 23 metrelik ayak açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini taşıyacak 1915 Köprüsü’nü Şekerkaya mevkiindeki temel atma noktasında inceleme yaptı. Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile birlikte Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a konuk olan Bakan Arslan daha sonra belediye hizmet binası önünde ilçe sakinlerine hitap etti.

Arslan’ın gündeminde öncelikli olarak Çanakkale Köprüsü vardı. Arslan, 18 Mart’ta temelini atacakları 10 buçuk milyarlık 1915 Çanakkale Köprüsü’nü otoyolu ile bitirip vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Bölgeye yapılan yatırımları aktaran Arslan, “Şu ana kadar Lapseki’de 2 milyar 750 milyon TL’lik iş yapmışız. 1915 Çanakkale Köprüsü için o ‘hayırcılar, ‘olmazcılar’ bu meydanda, bir kahvenin önünde kahvede çay içerken ‘yok canım, bizi avutuyorsunuz’ dediler. Biz ak kadrolar olarak sadece Rabbimin huzurunda secdede eğiliriz. Siz 15 Temmuz’da hainlerin karşısında, mermilerin karşısında eğilmediniz, hep beraber millet olmak için hiçbir şekilde eğilmeyeceğiz. 18 Mart’ta temelini atacağımız, yarısı biten, 10 buçuk milyarlık 1915 Çanakkale Köprüsü’nü otoyolu ile bitirip sizlerin huzurunu sunacağız. Edirne’deki Tekirdağ’daki vatandaşlarımızın Çanakkale’ye kolay erişmesi için onların da hizmetine sunacağız. Bugün Çanakkale’nin 406 kilometre sıcak asfalt yolu var. En uzun bölünmüş asfalt, sıcak asfalt Çanakkale’de. Sizin destekleriniz ile bu hizmetleri yaptık ama yetinmiyoruz. Size bir söz daha verdik. 363 milletvekili ile bizi desteklediniz. Bizim de size sözlerimiz var. Ankara’da birileri, '363 milletvekili ile gelmiş olabilirsiniz, milletin hizmetkarıyız diyebilirsiniz ama bizim istediğimiz gibi davranmazsanız biz size iş yapma izni vermeyiz' dediler ama desteklerinizle onları dinlemeden çok iş yaptık. Ne yazık ki o prangalar olmasaydı biz gönlümüzden geçen hızla çıkabilseydik 2023 hedeflerini yakalamış olabilirdik. Bugün 1915 Çanakkale Köprüsü’nü bitirmiş, hizmetinize vermiş olurduk” dedi.

“Bizim aldığımız karar sizin aldığınız karar”
Bakan Arslan konuşmasının son bölümünde, Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalar yaptı. Referandumda ‘Evet’ kararının çıkması halinde tek merkezden yönetileceklerini ifade ederek şunları söyledi, “Biz 316 kişi size verdiğimiz sözün arkasında olmak için imzalarımızı attık. Kürsü işgallerine rağmen, bacak ısırmalarına rağmen, kürsüleri kırmalarına rağmen 339 milletvekili oyuyla asıl sahibi olan millete getirdik değişikliği. Söz de milletin karar da milletin. Her ne karar verirseniz başımız gözümüz üstüne. Sizlere hizmet yolunda bu değişikliği istiyoruz. 16 Nisan’dan itibaren sizin desteğinizle onlardan kurtulacağız. 2000-2001’de rahmetli Ecevit cumhurbaşkanı seçti. Meclisteki milletvekillerinin iradesiyle seçiliyordu. Sonra krizler oldu ve hastane kuyruklarında bekledik. Geceden gittik sıra aldık, akşama kadar sıra bekledik. SSK’da iki gün sıra bekliyordunuz ki ilaç alabilelim. O dönemleri yaşadık. Çift başlılık buna benziyor. Bir kamyonun hem önünde hem arkasında şoför mahalli bulunmasına benziyor. O kamyon ya hiçbir yere gitmek ya da uçuruma gider. Çift başlılıktan kurtulmamız lazım. Şimdiki sistemde tek başlılık olacak. Halk sandığa giderken kimi cumhurbaşkanı seçtiğine karar verecek. İcraatı kim yapacak sorusu yok. 3 ay sonra seçime gitti sorusu yok. Siz seçerken cumhurbaşkanı ve hükümeti 5 yıl sonra size hesap verecekler. İyi iş yapmışlarsa 5 yıl daha devam edecek. Bu çift başlılık olmazsa biz size daha iyi hizmet ederiz. 16 Nisan’da ‘evet’ çıkacağından hiç şüphemiz yok. Biz aldığımız her kararı istişare ediyoruz. Bu istişare sonucunda doğru karar çıkıyor. Bizim aldığımız karar sizin aldığınız karar” şeklinde konuştu. Bakan Arslan’ı çok sayıda Lapsekili alkışlarla dinledi. Konuşmasının sonunda da kendisine sevgi gösterilerinde bulundu.
Haber: Ercan ÖZÇETİN