Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal veberaberindekiler bir dizi çalışma için  geldikleri Çanakkale’de Ticaret Borsasını ziyaret ettiler. 

Borsa Başkanı Abdullah Deniz’in daveti ile Ziraat Odası Başkanları ve sektör üyeleri ile bir araya gelen TMO Genel Müdürü Güldal,  arpa ve buğday fiyatındaki artışlara da değinerek açıklanan alım fiyatlarının üreticileri mutlu edeceğini belirtti.
 
 
 Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, beraberinde Bandırma Bölge Müdürü Salih Aksu, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş ve Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu gerçekleştirdikleri Çanakkale ziyaretlerinde Ticaret Borsasını ziyaret ettiler. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz’in daveti ile ziyarette yapılan toplantıya Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Erol, Sektör Kurulu Üyeleri Ali Deniz ve Zakir Tanrıkulu da yer aldı.  Toplantıda gündem hububat sektörü ve Buğday fiyatları oldu.
 
TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, toplantıda bir konuşma yaparak Ticaret Borsası’nda sektör paydaşları ile bir arada olmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek, Borsa Başkanından yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.  Ahmet Güldal konuşmasında açıklanan buğday alım fiyatlarına da değinerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın fiyatları açıklamasından bu yana sektör temsilcilerimiz ve üreticilerimizden olumlu geri dönüşler geldi. Gerçekten üreticilerimizi mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu. Bizlerin önceliği her zaman üreticimiz” dedi.
 
 
Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Deniz ise “Sizlerin de bildiğiniz üzere Çanakkale’miz tarımda oldukça iddialı bir il. Bölgemizin coğrafik yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Bizler de tarım sektörünün paydaşları olarak, iyi ilişkiler ve işbirlikleri içerisinde İlimiz ve Ülkemiz üretimine değer katan çalışmalarda yer alarak, elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. TMO’nun Çanakkale’de alıma başladığını, personel ve alım yerleri olarak sezona hazır olduklarını belirttiler. Sektörde yer alan gerek zahireciler, gerekse un sanayicileri buğday, arpa alması halinde 1TL primden faydalanacaklar. Maliye Bakanının reel piyasa politikalarına geçilmesi gerektiğini açıklamasının ardından regüle edilen buğday satışı olmayacak. Normal piyasada oluşan buğday fiyatları sonucunda sektör üyeleri buna göre hareket etmeleri gerekir” dedi.
 
 
 Haber Merkezi