Törende Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Kuran'ın nadir kitaplardan biri olduğunu ve hafızların bu kutsal görevi koruyucuları olduğunu vurguladı.

Çanakkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran Kursları'nda başarıyla mezun olan 17 genç hafız için İcazet Töreni düzenlendi. İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat Doğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Prof. Dr. Sedat Murat ve diğer kurum amirleri katıldı.
Program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İl Müftüsü Vekili Mehmet Ali Bal'ın açılış konuşmasının ardından genç hafızlar, tekbirler eşliğinde izleyicilerin arasından geçerek sahnede yerlerini aldılar. Dr. Hafız Osman Şahin ise törende yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

‘’KURAN YAKMAYA TEŞEBBÜS ETMELERİNİN SEBEBİ KURAN’IN BU ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KISKANMALARIDIR’’
Kuran’ın değeri hakkında bilgiler veren Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin “Hani bazen Avrupa Ülkelerinde görüyoruz ya Kuran’ı yakmaya teşebbüs ediyorlar.  Aslında yaktıkları Kuran değil, birkaç yaprak yakıyorlar.  Kuran’ı kimse yakarak yeryüzünden silemez.  Çünkü Kuran Allah’ın garantisi altında bir kitaptır.  Kuran yakmaya teşebbüs etmelerinin sebebi Kuran’ın bu üstünlüğünü kıskanmalarıdır.  Çünkü Kuran’a verilen bu üstünlük hiçbir kitaba nasip olmamıştır.  Kuran bizim kutsal kitabımız ve dünya, ahiret rehberimizdir.  Kuran öyle bir kitaptır ki toplumlara en doğru yolu iletir.  Peygamber Efendimiz hadisinde buyuruyor ki Kuran’a göre bazı toplumları yüceltir, bazı toplumları alçaltır. Kuran’a sarılan, gücünü Kuran’dan alanlar yücelir,  Kuran’a şirk koşanlar ise karamsarlığa doğru gider.  Tarihimize baktığımızda da ne zaman Kuran’a sımsıkı sarıldıysak tarihteki o şanlı yerimizi almışız. Kuran’dan sırt dönmeye başladığımız zamanlarda da başımız hiçbir zaman sıkıntıdan kurtulmamıştır” şeklinde konuştu.
 
Çanakkale İl Müftülüğü himayesinde Yahya Çavuş, Kepez Hamidiye Camii ve Ayvacık Fatma-Nuri Erkan Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimi alan 17 Hafız’ın hafızlık diplomaları verildi.  Hafızlık icazet töreni hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
 
 
Haber: Şahver Banu Çağlak