Bu yıl "Çevre Dostu Bir Yaşam Temiz Deniz Temiz Dünya" temasıyla düzenlenen 3. Geleneksel Bisiklet Turu, 5 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Tur,  çevre kirliliğine dikkat çekmek, kirlenmeyi önleyecek çözüm yolları aramak, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve doğal çevrenin korunması konularında farkındalığı arttırmak adına yapıldı.
Bisiklet turuna Vali İlhami Aktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Müdürleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, kamu kurum temsilcileri, bisiklet gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Programda Vali İlhami Aktaş bir açıklama yaparak çevre temizliği ve hava kirliliğini önlemek için bisiklet kullanımının önemine değindi ve katılımcılara teşekkür etti.
 
Bisiklet turu, Vali İlhami Aktaş'ın start vermesi ve bizzat bisiklet sürmesiyle Truva Atı önünde başladı ve Dardanos sahilinde tamamlandı. Turun sonunda Dardanos Sahili temizlendi. Etkinlik çevre kirliliğine dikkat çekmek ve temiz bir çevre için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi.
 
Haber: Veysel Salkın Akın