Diyanet İşleri Başkanlığı tarafındna yürütülen 2023 Yılı Vekaletle Kurban  kesim ve programı ile din görevlilerine bilgiler verildi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin’in de katılımı ile gerçekleştirilen  toplantılarda Kadınlar ve erkekler ayrı ayrı bilgilendirildi.

İl ve İlçelerde Kurban Bayramında görev alacak personele yönelik yapılan bilgilendirme Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin’in yanı sıra  İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu, il müftü yardımcıları, il genelinde görev yapan vaiz, uzman ve Kuran kursu öğretici hoca hanımlar ve erkek din görevlileri katıldı. Hem erkekler hem de kadınlara yönelik yapılan ayrı ayrı iki bilgilendirme toplantısı Tacettin Aslan Camii Müezzin Kayyımı Metehen Dalman' ın Kuran-ı  Kerim tilavetiyle başladı.  Programın açış konuşmasını yapan Çanakkale  İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu “ Başta ilçelerden gelen çok değerli mesai arkadaşlarımız hepiniz hoşgeldiniz. Kurban ile alakalı son yıllarda yapılan çalışmaların özellikle yurtdışı boyutunda sadece bir miktar et göndermek olmadığını yaşanan her güzel bir olaydan ve hatıradan görüyoruz. Bu vesile ile vekaletle kurbana bakarken biraz daha geniş bakmak gerektiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı  Dr. Hafız Osman Şahin ise konuşmasında ” Bu Vekaletle Kurban Bilgilendirme toplantısı vesilesi ile sizlerle buluşmuş olduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmekte. Bugünkü sunumda da kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olarak toplumsal dayanışmaya katkı da bulunmak en önemli amaçlarımızdan birisi” dedi.

Daha sonra programlar Şahin' in, vekaletle kurban programının amacı, hedefi, kurbanın satın alınması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken gibi hususlara dair yaptığı sunumun ardından sona erdi.

Haber Merkezi