Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, geçtiğimiz günlerde Marmara’da yaşanan depremlerin ardından Çanakkale için bir kez daha dikkat çekti.
 
Prod. Dr. Perinçek, sosya medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Bursa Yalova arasında olan 7 depremden sonra şeytan üçgeninden 5 adet 2 den büyük deprem ile yeni bir uyarı. Bunlardan iki tanesi 3'den büyük. Bursa kuzeyinde olan depremlerin enerjiyi ok yönünde batıya transfer ettiğini düşünüyorum. Şeytan üçgen alanına aktarılan bu enerji Erdek, Biga, Çan, Bayramiç ve Ayvacık dolayındaki faylara yükleniyor.
 
Çanakkale halkına soruyorum;  6 Şubat depreminde bu güne kadar ne yaptınız? Kaç binanın teknik kontrolü yapıldı? Binaların kontrolünü yapacak cihazların alımı tamamlandı mı? Tamamlandı ise kaç binanın kontrolünü bitirdiniz. Kontrolü biten binaların raporlarını bina sakinlerine teslim ettiniz mi?
Yapım izni alınan binaların altında alüvyon kalınlığını öğreneceğiniz kaç sondaj yaptınız?
 
Sevgili hemşerilerimin bazılarınızın sorularını duyabiliyorum. Doğan öğretmenim "bu soruların cevabı biz miyiz?" Haklısınız değerli arkadaşlarım elbette siz değilsiniz. "Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" deyimini bilirsiniz.  Yetkiler dinlemiyor, bende size söylüyorum. Kanımca yetkililer bu konuda yapılanları halka duyurmak zorunda, ben hatırlatayım dedim. Bakarsınız 350 bina kontrol edildi, 200 rapor mülk sahiplerine teslim edildi, 50 bina riskli çıktı der beni mahcup ederler. Mahcup olmayı çok isterim. Ben mahcup olursan, işler yürüyor demektir. Haydi yetkililer beni lütfen mahcup edin” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi