Ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansının sunduğu programdan birisi olan Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri ile 17-30 yaşları arasında yer alan gençlerimiz mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, 1 yıla kadar Avrupa'da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebilmekte, yepyeni bir dil öğrenebilmekte, kültürlerarası iletişim becerilerini artırabilmekte, hiç tanımadığı yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmekte ve bu sayede ülkeye döndüklerinde kazandıkları özgüvenle iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilmektedir.
Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri kapsamında gençlerin;
-Yeme içme,
-Konaklama,
-Uluslararası seyahat,
-Vize,
-Seyahat Sigortası,
-Dil Eğitimleri ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Projelere katılan gençlere, gidilen ülkelerin ekonomisine göre değişen miktarlarda cep harçlığı da verilmektedir.
Bu kapsamda konuya ilişkin daha fazla bilgi almak ve nasıl katılabileceğinizi öğrenmek için 1 Mart 2017 Çarşamba günü saat 19.00’da Ece Ayhan Kültür Evinde düzenlenecek olan, Çanakkale Belediyesi Gençlik Çalışmaları Birimi’nin hazırladığı ''Adım Adım Avrupa Gönüllü Hizmeti'' bilgilendirme toplantısına tüm gençler davetlidir.


Kaynak: Haber Merkezi