Çanakkale Halk Eğitim Merkezi, "Yaşamın Her Anı Öğrenme Zamanı" mottosuyla hayatın her alanında öğrenmeyi sağlamayı hedefleyen bir yaklaşımla faaliyet gösteriyor.

Bu amaçla, eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel ve toplumsal gelişimi desteklemek, istihdam olanaklarını artırmak ve vatandaşların bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla kurslar düzenliyor. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bu yıl il genelinde 2 binden fazla kurs düzenledi. El sanatları, giyim teknolojileri, resim, çinicilik, seramik, moda tasarım, müzik gibi farklı alanlarda kurslar açıldı. Bu kurslara 40 bin kişi katılım gösterdi.

Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen serginin açılışına Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kursiyerler, yıl boyunca öğrendikleri bilgi ve becerileri kullanarak el emeği göz nuru eserler ortaya çıkardılar. Bu eserler yılsonu sergisiyle halka sunuldu ve yoğun ilgi gördü. Sergi, kursiyerlerin emeklerinin ve yeteneklerinin sergilendiği bir platform oldu.
 
40 BİN VATANDAŞ KATILIM GÖSTERDİ
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda kurs hakkında bilgilere değinen İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz. “Halk Eğitim Merkezimiz tarafından hazırlanan kurslarda gösterilen faaliyetler burada sergileyeceğiz.  İlimiz genelinde Hayat Boyu Öğrenme Kurslarının eserleri sergilenmeye devam edecek.  Bu yıl Halk Eğitim Merkezlerimizde 2 bin civarında kurs açılışı yapıldı. Bu kurslara toplamda 40 bin vatandaşımız katılarak eğitimlerini başarı ile tamamladılar.  Destek veren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Çünkü bu sene ulaştıkları sayı ile geçtiğimiz yılın performansını tam olarak ikiye katladılar. Bu nedenle gerek yıl boyunca verilen eğitim gerekse bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  diye konuştu.
Vali İlhami Aktaş ile protokol üyeleri tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergi alanı ve yılsonu etkinlik programının açılışını gerçekleştirildiler.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak