Temiz Deniz, Temiz Dünya temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler arasında Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü personeli ve diğer kurumların personellerinin katılımıyla DSİ önündeki sahil kesiminde deniz temizliği gerçekleştirildi.

Doğal çevrenin korunması ve sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması amacıyla yapılan deniz temizleme etkinliği, deniz ekosistemine ve deniz canlılarına zarar veren atıkların temizlenmesini sağlayarak, denizlerin korunmasına katkıda buluyor. Aynı zamanda çevre bilincinin artırılması ve insanların doğaya olan sorumluluklarının farkına varmaları için de önemli bir fırsat sunuyor.

5 Haziran Çevre Günü kapsamında, Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.  Etkinlikte, deniz temizliği çalışmasında, titiz bir temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. Personeller, sahile atılan plastikler, teneke kutuları, sigara izmaritleri, kağıt atıklar, alkol şişeleri ve denizin getirdiği çöpleri topladılar. Toplanan çöpler poşet poşet birikti ve adeta bir çöp dağı oluştu.
 
Haber: Senem Erdem İnal