Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, il genelinde yetişen ürünleri yurt dışında müthiş bir talep gördüğünü ifade ederek, ihracat patlaması beklentisi içerisinde olduklarını ifade etti.

Çok sayıda coğrafi işaretli ürünü sahip olan, verimli topraklarında çok sayıda ürününü yetiştiği Çanakkale, yeni sezondan umutlu. Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, verimli bir sezon geçmesi öngörüsüyle değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkale'nin yöresel ürünlerin yurt dışında büyük talep gördüğünü aktaran Ünver, “Bu sene ihracat patlaması yaşanmasını bekliyoruz. Rusya'nın özellikle bizden çok aşırı talepleri var. Bu sene çiftçi kesinlikle ben inanıyorum ki hiç mağdur olmayacak. Geçen yıllara bakınca yukarı çıkarak, güzel ve verimli bir yıl geçireceğini tahmin ediyorum" dedi.

Ünver değerlendirmelerinde, "Çanakkale'nin Bayramiç beyazı, coğrafi işaret almış bir ürünümüz. Meyvesi ile sebzesi ile birlikte Çanakkale'nin bununla birlikte Tuzla bölgesinde 4 bin 400 dekarlık bir jeotermal sera yapımı olacak. Bu sene bunun 2 bin 400 dekar yapımına başlanması bekleniyor. Çanakkale ilinde seracılık önemli. Niye önemli? Örtü altında üretmek dışarıya bakınca daha kolay. Verimi daha fazla. Bununla birlikte Çanakkale domatesi coğrafi işaret almasının son safhasına geldik. Coğrafi işareti önemsiyoruz. Bizim için önemli. Niye önemli? Çünkü bu työreye ait bir aroması, nefaseti olan bir ürün. Buna sahip çıkmak istiyoruz. Bununla birlikte Çanakkale'mizin yöresel zeytinleri ve diğer ürünleri çok mükemmel ve yurt dışında müthiş bir talep görüyor. Bu sene ihracat patlaması yaşanmasını bekliyoruz. Rusya'nın özellikle bizden çok aşırı talepleri var. Bu sene çiftçi kesinlikle ben inanıyorum ki hiç mağdur olmayacak. Geçen yıllara bakınca bir tık yukarı çıkarak, güzel ve verimli bir yıl geçireceğini tahmin ediyorum" ifadeleri kullandı.

Haber: Veysel Akın Salkın