Nurdaniye Uysal’ın kişisel sergisi Çanakkaleli sanatseverler ile buluştu.

Nurdaniye Uysal’ın resme aldığı Doğayı Örnek Alarak Yaptığı Karma Resim Sergisi, Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi’nde Açıldı.  Kişisel sergisinde doğayı resimlediği eserleri sanatseverlerin yoğun ilgisini çekti. Sergide sahnelenen resimleri incelemeye gelen Çanakkaleli sanatseverler sergiye hayran kaldı.

Sergi açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Prof. Dr. Osman Demircan'ın kurucusu olduğu, Ankara'da olması nedeniyle şimdi Şermin Gürbüz'ün başkanlığını yaptığı Mavi Bilye Doğada Eğitim Gezginleri Grubu, Uysal’ın arkadaşları ve çok sayıda sanatsever katıldı.
 
‘’DOĞAYI ÖRNEK ALDIKÇA MUTLU OLUYORUM’’
Sanat, doğa ve eserleri hakkında bilgiler veren Nurdaniye Uysal,  “Sanat, insanoğlunun bakış açısında gizlidir. En güzel sanat doğa ve tabiattır. Çocukluğumdan beri hep hayalimde resim yapmak vardı. Hobi olarak resim yapmaya başladım. Benim olmazsa olmazlarım tuallerim, boyalarım ve biraz da kumaşlarım. Guaj boya resimlerinin üzerine kumaş parçacıkları ekliyorum, ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Ben çizdikçe, boyadıkça, doğayı örnek aldıkça mutlu oluyorum. Bu benim bakış açım. Kısacası benim dünyam. Resim sergimin açılışında beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum’’  dedi.

ÇANAKKALE SANAT İLE BÜTÜNLEŞECEK
Sergi açılışında İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz açıklamalarda bulundu. Çanakkale’li vatandaşları sanat ile buluşturmak amacıyla çalışmalara devam edildiğini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak sanatçı ve sanatseverlerin her zaman yanındayız. Çanakkale’de de İl Kültür Müdürlüğü olarak sanatseverleri sanatçılar ile buluşturmaya devam ediyoruz. Galerimiz bütün sanatçılara ve sanatseverlere açıktır”  şeklinde konuştu.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak