Çanakkale’de CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, seçim akşamı sosyal medyadan paylaştığı ancak bir süre sonra kaldırdığı sözlere ilişkin gelen eleştirilerle alakalı açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin gerçekleştiği 28 Mayıs Pazar günü sonuçların belli olması ardından Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medyada paylaşımıyla dikkat çekmişti.
 
Başkan Uygun paylaşımında; “Sayın genel başkanım yaptığınız mücadele için teşekkür ederim… Fakat bir daha CHP genel başkanlığına aday olup da kazanırsanız maalesef ben canım kadar sevdiğim CHP ailesinden ayrılmak zorunda kalırım. Not: Bu şahsi fikrimdir, Bayramiç CHP ailesini bağlamaz” cümlelerini kurmuştu. Uygun bu sözlerinin yer adlığı paylaşımını daha sonra sosyal medyadan kaldırdı ancak gelen tepkiler dinmedi.
 
Bunun üzerine Başkan Uygun yeni bir açıklama yaptı. “Sosyal medyada şahsımı eleştiren sevgili CHP'liler” diyerek açıklamasına başlayan Uygun şu ifadeleri kullandı; “Seçim akşamı sosyal medyadan yaptığım paylaşımın hala arkasındayım. O gece paylaşımı kaldırma sebebim, Bayramiç'te yaşayan CHP'lilerin yoğun ısrarına saygımdır. Bu partide yöneticilik, ilçe başkanlığı, kurultay delegeliği, ön seçimle belediye başkan adaylığı ve en son halkımızın teveccühüyle belediye başkanı unvanını aldım. Bu mücadelemde genel merkezden, il başkanından ve hiçbir milletvekilinden destek istemedim ve almadım. Gücünü genel merkezden almaya çalışanları hep eleştirdim, bunu beni tanıyanlar iyi bilir. Sadece ve sadece Bayramiçli CHP'lilerin desteğini aldım. 4 yıldır partililerimin yüzü yere bakmasın diye mücadele ettim. Siyaseti hiçbir zaman meslek olarak görmedim ve bundan 6 ay önce de bir sonraki dönem aday olmayacağımı Bayramiçli üyelerimize, danışma kurulumuzda duyurdum. Benim seçim dönemindeki çalışmalarımı Bayramiç halkına sorabilirsiniz; siyasette başarılıyım demiyorum ama emeğime saygı bekliyorum. Genel başkanımızı savunmaktan hiç geri kalmadım ancak seçim akşamı yaptığı konuşmada devam iması veren 74 yaşındaki genel başkanın çekilme kararı almaması, 44 yaşında çekilme kararı veren biri olarak beni rahatsız etti. 25 milyon insanın içinde başka birini bulamıyorsak, aynaya bakalım ve utanalım. Biz Bayramiç'te 4 bin kişinin içinde başka birini bulabiliyoruz. Bana ağır ithamlarınız var. Ben, şahsıma yapılan eleştirilere her zaman saygı duydum ama bir tek şeyi kabullenemem. Başka partiye geçecek iftiralarını şiddetle kınıyorum. Ben Atatürk'ün yolunda yürüdüm ve onun ilkeleri ışığında yaşamaya devam edeceğim. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”
 
Haber: Veysel Akın Salkın