"Umut Tohumları" projesi sergisi Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇASAMDER Başkanı Ülviye Çalıdağ, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, akademisyenler, depremden etkilenen çocuklar ve aileleri ile davetliler katıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 7-12 yaş çocuklar için açılan sergi 4 hafta boyunca devam edecek. “Umut Tohumları” projesi kapsamında çocukların yaptığı resim, seramik ve el işi ürünleri Karina Deniz Kültür Merkez’ inde sergilenmeye başlandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Umut Tohumları" projesi sergisi Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Proje içeriğiyle ilgili konuşmalar yapıldı.  “Umut Tohumları” korosunun müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte katılanlar keyifli saatler geçirdi.  Çocukların kendi yaptığı seramiklere toprak eşliğinde saksı dikimi yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar sergiyi gezdi. Sergi projesine katılan çocuklara katılım belgesi verildi ve pasta kesimi ile etkinlik sona erdi.
 
 “Umut Tohumları” projesi sergisi 12 Haziran 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak. 
 
Haber: Şahver Banu Çağlak