Eğitimin gelişmesi ve öğretmenlerin kapasitesini arttırmasını amaçlayan ‘Değişimin Anahtarı Öğretmen’ konulu lisansüstü öğretmen çalışmaları kongresi gerçekleştirildi. Balıkesir’de gerçekleştirilen Kongreye Çanakkale eğitim camiasından da katılımlar oldu.

 Öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının çalışmalarını görünür kılmak ve onları lisansüstü eğitim yapmaları konusunda teşvik etmek, ayrıca alandaki akademisyenler ile sahadaki uygulamacıları bir araya getirerek eğitimle ilgili güncel konuları değerlendirmek  amacı ile gerçekleştirilen ‘Değişimin Anahtarı Öğretmen’ konulu lisansüstü öğretmen çalışmaları kongresi Balıkesir Ayvalık’ta gerçekleştirildi. Kongreye   Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Cevdet Avcıkurt, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Salih Zeki Genç, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Baştürk, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr.  Adil Çoruk ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

Kongre kapsamında  İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  R. Cengiz Akçay moderatörlüğünde  gerçekleştirilen ‘Paydaşların Gözünden 100. Yılda Eğitim’ Panelinde  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Salih Zeki Genç, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Mehmet Baştürk ve Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz konuşmacı olarak katıldılar.  
 
Haber Merkezi