Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından faaliyetlerini yürüten Çocuk Kültür Evi Mayıs ayı etkinlikleri çerçevesinde yazar sohbetleri, sanatçı buluşmaları, film günleri ve farklı etkinlikler devam ediyor.

Çocuk Kültür Evi, erken yaşta çocukların edebiyata karşı ilgilerini arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için ‘’Evde Yazar Sohbetleri’’  etkinliklerini sürdürüyor.  Çocukların sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerini desteklemek amacıyla farklı atölye etkinleri Çocuk kültür Evi’nde yapılıyor.

Çocuk Kültür Evi’nde 26 Mayıs Cuma günü saat 13.00’da yapılacak ‘’Evde Yazar Sohbetleri ‘‘nde bu hafta gençlik kitabı dalında Bancarellino ödülü'nü kazanan ünlü İtalyan yazar Luigi Ballerini konuk olacak.

LUİGİ BALLERİNİ KİMDİR?
Yazar Luigi Ballerini, 1963 yılında İtalya'nın Sarzana kentinde dünyaya gelmiştir. Doktor ve psikanalist olarak çalışmış, çocuk ve gençlik kitaplarının yanısıra gazete ve dergilerde eğitim ve gençler üzerine yazılar yazıyor, çocuklara ve gençlere seminerler veriyor. Luigi Ballerini, Zia Dorothy (Dorothy Teyze) isimli kitabı ile 2010 yılında White Raven Ödülünü, Parlak Fikir Pastası ile 2014 yılında 9-12 yaş çocuk kitabı dalında İtalyan Andersen ödülünü, ve Adım Sıfır, kitabı ile 2016 yılında gençlik kitabı dalında Bancarellino Ödülü'nü kazanmıştır.
 
Haber: Senem Erdem İnal