18 Mart Hatime Ana Ulu Cami’ye kente gelen yabancılardan ziyaret akını.

Çanakkale’nin en büyük ibadethanelerinden olan 18 Mart Hatime Ana Ulu Cami’ye yabancı turistlerden büyük ilgi. Yapımına 2019 yılında başlanan, 16. yüzyılın estetiği ile 21. yüzyılın teknolojisinin birleştirildiği cami görenlerin ilgisini çekiyor.  Bulgaristan ve Belçika’dan gelen grup camiyi ziyaret ederek hayran kaldılar.
 
Ülkemize gelen yabancı turistlerin ilgisini çeken 18 Mart Hatime Ana Ulu Cami, her gün ziyaretçi akınına uğruyor. 16. yüzyılın estetiği ile işlenen yapısı ziyaretçileri hayran bırakıyor. Çanakkale’ye gelen Belçika ve Bulgaristanlı vatandaşlar da camiyi ziyaret ederek görevlilerden yapı hakkında bilgiler aldılar. 

18 MART HATİME ANA ULU CAMİ
10 bin kişi kapasiteli cami 20 bin metrekare inşaat alanına ve 4 bin araç kapasiteli otoparka sahip. Toplamda 5 bin 244 metrekare alandan oluşan camide, taç kapı girişi ile vurgulanan iç avlu bulunurken, ana yapıda 2 bin metrekare bodrum kat, 2 bin 25 metrekare zemin kat, 762 metrekare mahfil katı ibadet alanı olarak düzenlendi. 22 kubbe ile kare formunda tasarlanan avlu kısmına 3 farklı yönden açılan kapılar ile ulaşılan camide, 2 bin 772 metrekare alana sahip iç avlu bulunuyor.
 
Haber:Senem Erdem İnal