Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent'te vatandaşlara hitap etti.

İlçeleri ve mahalleleriyle tüm Malatya'yı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, coşkusu, ahde vefası, sokaklara taşan sevgi seli için Malatyalılara şükranlarını sundu.
Malatya'nın yiğitliğin, mertliğin, vefanın, kadirşinaslığın, millî iradenin ve demokrasinin şehri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası, Turgut Özal gibi millet ve memleket sevdalısı bir siyasetçiyi, vizyon sahibi bir devlet adamını yetiştirmiş toprağı bereketli bir şehirdir. Malatya'nın has evladı, Türkiye'ye özellikle demokraside kazanımlar temin etmiş ve demokrasimizin yiğit savunucusu, 8'inci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı memleketinde bir kez daha şükranla ve rahmetle yâd ediyorum" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın Turgut Özal'a sahip çıktığı gibi kendilerinin de hiç yalnız bırakmadığını dile getirerek, "Ülkeye ve millete hizmet mücadelemizde Malatya'nın desteğini daima yanımızda bulduk. Millî iradeye kasteden darbelere meydan okurken, Malatyalı kardeşlerimin duasını her zaman yanımızda hissettik" ifadelerini kullandı.
Seçime yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ikramiyelerine yönelik düzenlenme hazırlığı içerisinde olduklarını işaret etti. Kampanya döneminde meydanlarda milyonlarla hasret giderdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "40 yılın, 50 yılın işini 40-50 güne sığdırmayı başardık. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin sorununu çözdük. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın inşallah hesabı içerisindeyiz" dedi.

"PROJELERİN YARIM KALMAMASI İÇİN 28 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ"
Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil petrol üretimi yapabilecek petrol sahası bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Akkuyu Nükleer Güç Santralimize yakıt çubuklarının getirilmesi törenini icra ettik. Yeşil enerji yatırımlarından birini Konya, Karapınar'da hizmete sunduk. Bütün bunlarla beraber engelli öğretmenlerde ve diğerleri 45 bin öğretmeni ve bu öğretmenlerle beraber onların önünü açtık, memur ataması yaptık. Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkarırken, memurlarımızın en düşük maaşını da temmuz ayında inşallah 22 bin liraya yükseltme sözü verdik. Bunların haricinde toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren, daha nice adım attık. Tüm bu projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli."