Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan antika dükkanında tarihe tanıklık eden antik eşyalar yaşatılıyor.

Biga ilçesinde Sakarya Mahallesi Cumru Sokak No:9’da bulunan antika dükkanında birçok geçmiş yıllara meydan okuyan antika eşyalar görenlerin ilgisini çekiyor. Vatandaşlar dükkana büyük ilgi gösteriyor.
Emekli olduktan sonra antika eşya alım satımı ile uğraşmaya başlayan Günay Uygun, dükkanında ki antika eşyalar görenlerin dikkatini çekiyor.
 
‘’TOPLUMUMUZ İÇİN ASLINDA ÇOK ÖNEMLİ’’
Antik dükkanını merakından dolayı açtığını söyleyen Günay Uygun , “3 sene oldu bu dükkanı açalı. Burada hediyelik eşya gibi eski eşyaları alıp değerlendiriyoruz. İsteyene veriyoruz, isteyenden de alıyoruz. Eski para kasamız var 1850 yılından kalma. Dekor amaçlı değerlendirilecek şekilde. Evinde miras kalanlar getirip satıyor. Kendi merakım olduğu için değerlendiriyorum. Emekliyim ek gelir için. Dışarıdan gezip topluyorum, hurdacıları geziyorum. Biga’dan genelde bakmak için geliyorlar. Ücretsiz müze hizmeti veriyoruz. Genelde İstanbul'dan gelip alıyorlar eski ev yapanlar, ev eksiklerini gidermek için alıyorlar. Çevirmeli telefonlar var, 1850 yılından çatı krikosu var. Daha önce meram vardı kendime topluyordum. Fazla olunca değerlendirmek için dükkân açtım. Hem alıp satıyorum, ek gelir oluyor hem de bakım yapıyorum. Bugün iş yerimde birçok eski eşyalar var, aralarında 173 yıllık ev eşyaları var. Bunlar toplumumuz için aslında çok önemli” diye konuştu.

Haber: Şahver Banu Çağlak