Lapseki Köyleri Dayanışma ve Lapseki Muhtarları Yardımlaşma Derneği olağan genel kurulu yapıldı.Lapseki Belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde yapılan ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, İl Genel Meclis Üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin’in de katıldığı genel kurulda 10 yıldır başkan olan Seyfettin Turan güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.
 
Açık oylamayla yapılan genel kurulda tek listeyle girilen seçimde Seyfettin Turan, Lapseki Köyleri dayanışma ve Lapseki Muhtarları yardımlaşma derneği başkanı seçildi. Yönetim kurulunda ise: Nurettin Girgin, Süleyman Sevinç, Süleyman Parlak, İsmail Sevim’ den oluşurken denetim kurulunda ise Arif Özdemir, Sami Okutucu, Mehdi Arıcı bulunuyor.
 
Genel kurul sonrasında kısa bir açıklama yapan ve tekrar güven tazeleyen başkan Seyfettin Turan” Öncelikle genel kurulumuza katılan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçe başkanı Halil Özer, İl genel meclis üyeleri Tayfun Sevim, Hasan Engin’e çok teşekkür ediyorum. Siz muhtar arkadaşların desteğiyle bu görevi 10 yılı aşkındır sürdürüyorum bunu ben yalnız yapmadım siz muhtar arkadaşlarımızın desteği ve önerileriyle yani hep birlikte yaptık bu açından sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum bana tekrar güven verdiniz yine beraber sizlerle daha çok başarılara imza atacağımıza inanıyor hepinize iyi günler diliyorum” dedi.
 
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz:“ Üyesi olduğum ve içinden geldiğim sonuna kadar imkanlar çerçevesinde sizlere destek olmaya hazırım bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Öncelikle sizlerin derdini en iyi bilen benim çünkü geçmiş yıllarda bende bir dönem muhtarlık yaptım sizlerle beraber. Muhtarlık mesleği gerçekten zor bir iş elinizde maalesef imkan yok arada sadece ricacı oluyorsunuz. Dertlerinizi bildiğimizden ilçe başkanımız, il genel meclis üyelerimiz ile birlikte elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz ben belediye başkanı olarak gelen talepleri imkanlar çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz. Bu dönem de geçmiş dönemlere göre özel idaremiz daha güçlü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Daha önceki yıllarda iş makineleri azdı iş yaparken zorlanıyorduk bu yıl ise çok kış olmasına rağmen arkadaşlarımızın geçe gündüz çalışarak köy yolları açıldı uzun süre kapalı kalmadı bu yüzden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum genel kurulumuz hayırlı olsun” dedi.
 
AK Parti ilçe başkanı Halil Özer” İlçemizin en faal en aktif derneklerinden biri muhtarlar derneği yeni yapılan genel kurulda tekrar güven tazeleyen başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Belediye başkanımızda söyledi bizim üç belediyemiz var biz sadece ilçe, belde sınırlarımız değil köy sınırlarımıza kadar yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde tüm belediyelerimiz ve köylerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz genel kurulumuz hayırlı olsun”dedi.
 
Haber: Ercan Özçetin
 


Kaynak: Haber Merkezi