Bitkisel Üretim Ortak Hizmet Projesi kapsamında Çanakkale Belediyesi ile Kepez Belediyesi arasında protokol imza töreni gerçekleşti.

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Kampüsünde üretimi artırmak ve tarımda çitçiye destek olmak için sera açılışı ve çiftçilerle fide paylaşımı etkinliği gerçekleştirildi.İmza Protokolüne Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, belediye personelleri, davetliler ve çiftçiler katıldı. İmza protokolünün ardından başvuru sonucu fide almaya hak kazanan çiftçiler Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’dan fidelerini aldılar. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan açıklamalarda bulundu.
 
‘’BÜYÜK BİR TALEP ALDIK’’
Sera hakkında bilgilere değinen Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ,‘’Çanakkale Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Kampüsüne seramızı taşıdık. Montajı yapıldı ve üretime başladık. Yardımlaşma, dayanışma ve birlikte iş yapabilme kültüründen başarılı bir sonuç ortaya çıktı. Biz Kepez de 2 hafta üst üstte fide dağıtımı yaptık. Büyük bir talep aldık. Şimdi bunu resmîleştirmek için Çanakkale Belediyesi ile ortaklaşa seramızdan peyzaj alanımızda ihtiyaç duyduğumuz ve kullandığımız bitkileri bu seradan temin edeceğiz. Belediyelerimizin peyzaja yatıracağı bütçeleri de başka hizmetler için kullanacağız’’ dedi.
 
‘’FİDE DAĞITIMINA DEVAM EDİYORUZ’’
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ ın ardından konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  ‘’ Kırsal kalkınmanın önemini vurguluyoruz. Kentlerimizin genel kalkınmasında çok önemli bir faktör. Çanakkale’nin 52 tane merkez köyü Çanakkale ekonomisine çok önemli katkı yapıyor. Fakat biz bunu yeteri kadar dikkate almıyoruz, teşvik etmiyoruz. Kırsalda barınmayı, kalmayı ve yaşamayı teşvik etmemiz lazım. Kırsalda ki üretimin ve tarım üretiminin ne kadar önemli olduğunu insanlarımıza hissettirmemiz gerekiyor. Onun için yapıyoruz. Geçenlerde Tohum Takas Şenliği yaptık. Fide dağıtımına devam ediyoruz’’ dedi. Açıklamaların devamında üretim yaptıkça bütçede önemli bir kaynak tasarrufu yaptıklarına değinen Başkan Gökhan, ‘’ Belediyelerin önemli bir gider kalemi de peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkiler. Biz bunları kendimiz üretebiliyoruz. Kendimiz üretmek suretiyle hem istihdam yaratıyoruz hem de bütçelerimizde önemli bir kaynak tasarrufu yapıyoruz. Bu noktada her iki belediyenin ortak aklı ile üretim yapacağız ve üretimlerimizden kentlilerimizi ve çiftçilerimizi faydalandıracağız elbette. Bunları kendimiz üretmeseydik parayla alacaktık. Dolayısıyla bu önemli. Hizmeti kendileri üretmek suretiyle belediyelerin de gelir arttırmak için çaba göstermesi lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından sera açılışı yapıldı. Davetliler sera hakkında bilgi aldılar. Ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
Haber: Senem Erdem İnal