Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından 'Umut Tohumları’ sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen ‘Umut Tohumları’ sosyal sorumluluk projesi atölye çalışmaları kapsamında depremden etkilenen 7-12 yaş çocuklara yönelik Seramik Atölyesi, Animasyon Atölyesi ve Oyun Atölyesi etkinlikleri gibi birçok el sanatlarıyla alakalı etkinlikler yapıldı.

Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesinin desteklediği projede, çocukların el becerilerini gelişmesi ve yeteneklerinin farkına varılması sağlandı.

Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkez Müdürümüz Prof. Yeşim Zümrüt başkanlığında merkez personeli tarafından yürütülen Seramik Atölyesi etkinliklerinde, çocuklar 3 grup halinde Animasyon Atölyesi ve Oyun Atölyesinde oyunculuk eğitimi aldı. Çocuklara Çanakkale seramiği hakkında bilgiler ve öyküler anlatıldı.
 
ÇOCUKLAR EĞLENCELİ SAATLER GEÇİRDİ
Teorik eğitimlerin ardından çömlekçi tornasında ilk deneyimlerini yaşayan çocuklar, kendi yaptıkları çömlekler ile balık ve kuş figürlerinden oluşan biblolar yarattı.  Dekor boyalarını kullanarak bitki ve hayvan figürlerinden oluşan seramikleri boyayan çocuklar atölyelerde öğrenimlerin yanında eğlenceli saatler geçirdi.

Dört hafta sonu sürecek etkinlikte, çocukların yaptığı el sanatları ailelere ve sanatseverlere sergilenecek.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak