Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Sinai Mülkiyet (Patent) Ofisi tarafından ‘Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları’ çalıştayı gerçekleştirildi. 

‘Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları’ çalıştayı, okullarda bilim alanında yapılan projelerin tescillendirilmesi, proje kapsamında patent başvuruları gibi birçok konuda öğretmenlere bilgiler verildi. Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen eğitim çalıştayı, son yıllarda bilim ve teknoloji alanında projeler geliştiren birçok okulun projelerini tescil ve patent başvurularına karşılık bilgi sağlamak amacıyla yapıldı.

Sinai Mülkiyet (Patent) Ofisi tarafından gerçekleştirilen çalıştaya, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki proje okulları ve mesleki teknik eğitim okullarından 1 müdür yardımcısı ve 1 öğretmen olmak üzere 64 kişi katıldı. Bilim Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni Tenzile Kahraman Patent, Faydalı Model, Tasarım konuları hakkında bilgileri çalıştaya katılan öğretmenlere paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Programcı İbrahim Şenocak ise Bilişim ve Mali konularda bilgilendirme gerçekleştirerek, patent almak isteyen projelerin maliyetleri hakkında bilgiler verdi.    
 
Haber: Veysel Salkın Akın