Demokrat Parti’nin 26 Şubat’ta gerçekleşecek olan büyük kongresi için çalışmalarını sürdüren Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Çınar Özen, Çanakkaleli delegeler ile il başkanlığı binasında bir araya geldi. İl Başkan Yardımcısı Şeref Sezer, Özen’in ziyaretin sırasında yaptığı konuşmada:“ Allah diğer canlılardan çok farklı bir özellik vermiştir. İnsanoğlu aynı radyo dalgaları gibi dalga yayar. Dünyada bu dalgaları algılayan da kurbağalardır. İnsanlar bazen karşıdaki kişileri ilişkisi olmadığı halde bakar ve beğenirler.  Onlardan aldığı dalgalar ile de o kişi uyuşur.  Bazen de size zararı olmadığı halde o kişiyi sevemezsiniz.  Bu de oluşan farklı dalgaların çarpışması meselesidir. İnsanlar bu dalgaları aşabilmek için kucaklaşırlar.  Biz de milleti kucaklamak ve bu dalgaları birleştirmek için Demokrat Parti olarak buradayız” dedi.
 
Gerçekleştirdiği ziyarette ilk önce referandumu değerlendiren Genel Başkan Adayı Özen, 16 Nisan’da Türkiye’nin kaderinin değişeceğini söyledi. Çanakkale büyük mücadelelerin her zaman başlangıç yeri olmuştur ifadelerini kullanan Özen:“ Bu yüzden bizim için Çanakkale büyük bir yer. Bugün de Türkiye çok büyük bir siyasi mücadeleye hazırlanıyor. 16 Nisan Türkiye’nin kaderini değiştirecek çok büyük bir siyasi mücadeledir.  O mücadele de Çanakkale’de başlayacak ve zafere ulaşacak” dedi.
 
Bu siyasi mücadelenin en büyük aktörünün Demokrat Parti olacağını dile getiren Özen:“ Türkiye’nin bugün yaşadığı bütün sıkıntılar Merkez Sağın siyaset sahnesinden çekilmesi ile ortaya çıktı. 15 yıldır tek başına iktidar olarak görev yapan bu irade, Türkiye’yi büyük bir tıkanmanın içine soktu ve vatandaşa ateşten gömlek giydirdi. Ama buna rağmen vatandaşın karşısına tek başına adamlık, tek adam rejimi, keyfiyet rejimi getirmek için her türlü yalıtımlı propagandayı kullanarak milletin önüne çıktı. Buna dur demem için bu millet Demokrat Partiyi, bu demokrasi gaspçılarının önüne çıkarması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Kır atın yeni süvarileri belirlenecek
26 Şubat’ta gerçekleşecek olan kongre sonrasında Türkiye’de merkez sağın yeniden şekilleneceğini belirten Özen sözlerini şöyle sürdürdü:“ 26 Şubatta Partimizin büyük kongresi var. Büyük kongre delegelerimiz Kıratın yeni süvarilerini belirleyecek. Seçilen yeni liderimiz bu şanlı davanın taşıyıcısı olarak bu siyasi mücadelede Türkiye’nin önünü açacaktır. Ben de büyük kongrede Demokrat Parti Genel Başkan Adayıyım eğer arkadaşlarım beni seçer ve Genel Başkanlığa gelirsem 16 Nisanda hep beraber, önce Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz, üzerimize çöken bu karabasandan Türkiye’yi kurtaracağız sonra da sağ siyasetini Türkiye’de yeniden şekillendireceğiz. Şekillenen bu merkez sağda Demokrat Parti lider olacaktır” dedi.
Emire Sülün KONUK

 


Kaynak: Haber Merkezi