Bayramiç ilçesine bağlı orman ve dağ köyü olan Yassıbağ köyünde yaşayan Fırat Kızıl, köye marangozhane açtı. Kaz Dağları’nın çam, meşe ve kavak gibi ağaçlarından mobilyalar hazırlayan Kızıl, gelen yoğun talebi karşılamaya çalışıyor.
 
İlçeye 15 kilometre uzaklığında olan dağ köyünde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Fırat Kızıl (24) işsiz kalınca baba mesleği olan ağaç işlemeciliğine merak saldı. Bakkalı bile olmayan köye marangozhane açan Kızıl, babasının yardımıyla mobilya ürünleri hazırlamaya başladı. Kızıl’ın Kaz Dağlarındaki çeşitli ağaçlardan elde ettiği kütükleri oyarak hazırladığı sandalye, masa ve sehpalar büyük ilgi gördü.
 
Baba mesleğini köyde devam ettirmeye karar verdiği zaman köylülerin kendisine güldüğünü söyleyen Kızıl, yaptığı işlerin kısa sürede beğenildiğini ve çeşitli illerden gelen taleplere cevap vermeye çalıştığını söyledi.
 
Kızıl:" Askerden geldikten sonra boş boş dolaştım. Daha sonra dedemin amatörce dağ köylerindeki kahvelere yaptığı sandalyeler ilgimi çekti. Ondan örnek alarak başladığım işi babamın da yardımıyla geliştirdim. Hazırladığım ürünler beğeni topladı. Şimdi bu işten geçimimi sağlıyorum" dedi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Haber Merkezi