Çanakkale’de son birkaç günlük sürede meydana gelen deprem hareketliliği dikkat çekti.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ildeki yıkıcı etkisi etkisiyle binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin acısı tazeliğini koruyor. O günden bu yana ‘acaba yine deprem olacak mı?’, ‘yeni depremler nerede olacak?’ şeklindeki tedirgin eden sorular akıllarda yer tutuyor. Bunun yanı sıra beklenen Marmara Depremi de endişeleri beraberinde getiriyor. Uzmanlar bu konularda sürekli ulusal kanallarda ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla deprem gündemini taze tutuyor. Yetkilileri bir anlamda uyararak, vatandaşları da gerekli önlemleri alması, hazırlık olması konusunda telkin ediyor.

Son günlerde yaşadığımız kent Çanakkale’nin çevresinde ve ilçelerinde yaşanan irili ufaklı depremler dikkat çekiyor.  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre; 11 Mayıs Perşembe günü saat 04:58’de Çanakkale’nin Biga İlçesi Karabiga açıklarında 13,4 kilometre derinlikte 1,9 büyüklüğünde yer hareketi kaydedildi. 

12 Mayıs Cuma günü ise saat 00:1’de Çanakkale’nin Yenice ilçesi Armutçuk Köyü merkezli 6, kilometre 2,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.  Aynı gün saat 14:51’de bu kez Ezine ilçesi Çamoba Köyünde 13  kilometre derinlikte 2 büyüklüğündeki sarsıntı kayıtlara geçti. Yine aynı gün akşam saat 21:21’de Biga Arabalan Köyündeki sarsıntının büyüklüğü 1,8 olarak verilere yansıdı. Son olarak da bugün (13 Mayıs Cumartesi) sabah saat 09:28’de Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Tuzla Köyünde kaydedildi.  2,8 büyüklüğündeki yer hareketi 5,4 kilometre derinlikte oluştu. Depremler her ne kadar hissedilmese de bölgemizdeki hareketlilik dikkat çekti.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU