Çanakkale Bisiklet Platformu, Pedallar Dönsün Çocuklar Gülsün Bisiklet Atölyesi, 2022-2023 eğitim döneminin ikinci atölyesini gerçekleştirdi.

Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri, öğrencilere bisiklet kültürüne aşılamak için atölyeler düzenliyor. Atölyelerde bisikletli ulaşımı sağlamak, trafik kullarında yapılması gerekenler, güvenli sürüş için ön hazırlık, bisiklet türleri, doğru bisiklet seçimi ve diğer teknik bilgiler eğitimleri veriliyor.
 
Çanakkale Bisiklet Platformu yapılan açıklamada,
‘’Projemiz okullarımızın eğitim ve öğretim sürecini aksatmadan Çanakkale Merkez ilçede bulunan tüm ortaokul ve liselerde devam edecektir.
TARİHÇE: “Pedallar Dönsün, Çocuklar Gülsün” projesinin temeli 2017 yılında gerçekleştirilen “Bir Bisikletten Öte” projesi kapsamında başlayan, 2018 yılında Pedallar Dönsün, Çocuklar Gülsün projesi adı altında devam eden; çocuklara bisiklet kültürünü öğretmek, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak ve bisikletin temel bilgilerinin aktarıldığı bir projedir’’ ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak